Καλό Νερό-Κακό Νερό

Καλό Νερό-Κακό Νερό

Καλό Νερό-Κακό Νερό, Ο λόγος για τον αγιασμό.

(Το άρθρο αποτελεί προϊόν προσωπικής άποψης και βιωμάτων)
Ο λόγος για τον “αγιασμό” που μπορεί να μετατραπεί και σε τοξικό απόβλητο.
Το νερό είναι το τρίτο στοιχείο της Δημιουργίας και της Φύσης.
Είναι ενέργεια και δόνηση, αλλά είναι και κύτταρο ενός μεγαλύτερου οργανισμού, του όλου. Το σώμα μας περιέχει νερό, όπως και το σώμα του πλανήτη μας.
Είναι απαραίτητο στοιχείο για την διαβίωση μας και ως τέτοιο έχει μαγικές και θεραπευτικές ιδιότητες.
Είναι από μόνο του ένας ζωντανός οργανισμός και δεν χρειάζεται τον άνθρωπο για να επιβιώσει, ενώ αντιθέτως ο άνθρωπος χρειάζεται το νερό για την επιβίωση του. Στην Ελληνική γλώσσα το πόσιμο νερό που καταναλώνουμε ονομάζεται ύδωρ, αλλά έχει επικρατήσει να το λέμε νερό, αν και αυτή η λέξη ταιριάζει στη θάλασσα και στο θαλασσινό νερό που περιέχει μεγάλη ποσότητα αλατιού.
Και το πηγαίο το γήινο περιέχει αλάτι αλλά διαφορετικό και μικρότερη ποσότητα.
Μπορεί να περιέχει ακόμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία και άλλα συστατικά, ανάλογα με την περιοχή και το έδαφος που βρίσκεται. Όπως και να έχει είναι το ίδιο κύτταρο με άλλες ιδιότητες, όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους , τα ζώα , τα φυτά κλπ.
Σαν κύτταρο και ζωντανός οργανισμός που είναι, επικοινωνεί με όλα τα μόρια του νερού όπου και να βρίσκονται.
Έτσι το νερό που χρησιμοποιούν οι ιερείς για τον αγιασμό, δεν είναι κάποιο ξεχωριστό νερό, είναι ένα μέρος του όλου.
Ξεχωριστό γίνεται απ’τις ευχές που “ακούει” και την θετική ενέργεια των παρευρισκομένων.
Εκείνη τη στιγμή το νερό είναι σαν να συμμετέχει σε “πάρτυ”.
Κι όταν μοιραστεί στους πιστούς θα κουβαλάει την θετική ενέργεια στον χώρο που θα βρεθεί.
Για αυτό ο “αγιασμός” , δηλαδή το απλό πόσιμο νερό που φορτισαμε με θετική ενέργεια, δεν χαλάει όσα χρόνια και να περάσουν.
Άλλωστε μια όμορφη ανάμνηση από ένα πάρτυ, μπορεί να μείνει και για πάντα.
Έτσι ακριβώς και το νερό όσο είναι φορτισμένο με θετική ενέργεια, τα μόρια του είναι χαρούμενα και σε ισορροπίας.
53453
Όμως το νερό δεν “ακούει” μόνο, αλλά μιλάει κι όλας.
Κι αν ο “αγιασμός” που βάλαμε στο σπίτι μας, μουχλιάσει κάποια στιγμή, τότε μας προειδοποιεί για αρνητική ενέργεια που βρίσκεται στο χώρο και κατ’ επέκταση συσσωρεύεται στον “αγιασμό” που πλέον είναι νερό φορτισμένο αρνητικά.
Πλέον πολύ δύσκολα θα επανέλθει γιατί δεν έχει δύναμη και άρα πρέπει να πεταχτεί. Το θαλασσινό νερό πάλι λόγω του αλατιού είναι πιο δυνατό και μπορεί να μαζέψει την αρνητική ενέργεια για αρκετό καιρό χωρίς να χαλάσει γιατί έχει άλλη δόνηση. Βέβαια δεν υπακούει στις προσταγές των ανθρώπων. Έχει δική του βούληση και δεν κάνει εξαιρέσεις. Η αλληλεπίδραση του με τον Ήλιο, την Σελήνη και τα αστέρια, του προσδίδει μαγικές ιδιότητες και σε συνδυασμό με το αλάτι που απολυμαίνει και “ανακυκλώνει” οτιδήποτε “βρώμικο” και “ξένο” το κάνει κυρίαρχο και πανίσχυρο στοιχείο.
Και παρ’ολο που συνεργάζεται καλά με τους ανθρώπους η διάθεση του είναι πιο ευμετάβλητη, για αυτό συχνά λέμε ότι τη θάλασσα πρέπει να την σεβόμαστε.
Το θαλασσινό νερό δεν χαλάει, όμως αν το χρησιμοποιήσουμε για καθαρισμό του χώρου μας, η του σώματος μας με σκοπό, μετά πρέπει να το πετάξουμε σ’ ένα μέρος όπου θα καταλήξει και πάλι στο περιβάλλον του.
Ας έχουμε υπ’οψιν μας ότι το νερό έχει δύναμη και είναι ζωντανό.
Στην υπηρεσία του ανθρώπου αρκεί να υπάρχει θετικό πρόσημο.