Ας μιλήσουμε

Ας μιλήσουμε

Ας μιλήσουμε. Όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε βιώσει μεταφυσικές εμπειρίες που μας σόκαραν.

Είτε μας προβλημάτισαν, μας φόβισαν, μας στεναχώρησαν είτε ακόμα μας εξέπληξαν ευχάριστα.
Τέτοιες εμπειρίες συνήθως τις κρατάμε για τον εαυτό μας και δεν τις μοιραζόμαστε εύκολα. Ο λόγος είναι ότι αυτές οι εμπειρίες δεν εξηγούνται εύκολα και άρα παρεξηγούνται εύκολα και στην καλύτερη περίπτωση δεν γίνονται πιστευτές. Στην χειρότερη μπορεί να δεχτούμε άρνηση, απόρριψη, συκοφαντία ακόμη και τραμπουκισμό. Οπότε παραμένουν σκονισμένες στα συρτάρια της μνήμης μας κι ελπίζουμε κι ευχόμαστε να τις ξεχάσουμε γρήγορα. Αυτές οι εμπειρίες γίνονται ταμπού και εκπέμπουν κίνδυνο για μας κάθε φορά που κάποιος πάει να ανοίξει την κουβέντα.
Κι όμως αυτές οι εμπειρίες είναι θησαυρός γνώσης και μαθημάτων της ζωής και τις περισσότερες φορές μεταφέρουν μηνύματα, που και κάποιος άλλος χρειάζεται να μάθει. Ίσως έτσι καταφέρει να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις και στις δικές του, αλλά και σε άλλων ανθρώπων. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι θα πάρει το θάρρος που χρειάζεται για να μοιραστεί και τις δικές του.
Και κακά τα ψέματα, όσο κι αν φοβόμαστε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας τόσο μας εξιταρουν τέτοιου είδους ιστορίες και θέλουμε να τις μαθαίνουμε.
Εδώ θα υπάρχει αυτή η δυνατότητά και θα αποκαλύπτω τέτοιες ιστορίες δικές μου αλλά και άλλων που επιθυμούν να μοιραστούν είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα.
Ο στόχος είναι να υπάρχει ένα ελεύθερο “βήμα” για να ειπωθούν αλήθειες όπως τις βίωσε ο καθένας.
Εννοείται ότι οι προσωπικές εμπειρίες δεν επιδέχονται κριτικής. Είναι εφικτό όμως να “συζητούνται” απορίες και προβληματισμοί που θα εξηγούν πράγματα και θα ωφελούνται όλοι και σε καμία περίπτωση σε μορφή κουτσομπολιού.
Όποιος επιθυμεί και θέλει να μοιραστεί προσωπικά του βιώματα και εμπειρίες είναι καλοδεχούμενος εδώ και μπορεί να επικοινωνήσει με αρκετούς τρόπους.
Ας μιλήσουμε
Φυσικά μπορεί να διατηρήσει την ανωνυμία του απ’την αρχή ως το τέλος γιατί ο σεβασμός και η διακριτικότητα είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την συμμετοχή.
Η θεματολογία είναι απεριόριστη για όλων των ειδών τις εμπειρίες αληθινές, όνειρα, οράματα κι ότι θέλει ο καθένας να μοιραστεί. Δεν υπάρχουν ταμπού στα θέματα παρ’ολο που θα φιλτράρονται όλα για αγενείς και προσβλητικές λέξεις και φράσεις και κακόβουλες τοποθετήσεις. Ο σκοπός πάντοτε είναι να βοηθηθουμε και όχι να βλάψουμε και να πλήξουμε ο ένας τον άλλον.
Ετοιμαζόμαστε λοιπόν με τις καλύτερες προθέσεις, να κάνουμε μια μεγάλη “βουτιά” στο μεταφυσικό και στα άδυτα του νου και της ψυχής κι ελπίζω να υπάρχουν πολλές εμπειρίες να μοιραστούμε.
Αν μη τι άλλο ας απαλλαγούμε κι ας απελευθερωθουμε απ’ τα ταμπού που μας βαραίνουν και τις περισσότερες φορές άδικα και χωρίς λόγο.
Γιατί καθώς θα ανταλλάσσουμε εμπειρίες και απορίες θα διαπιστώνουμε ότι δεν είμαστε μόνοι, ότι δεν είμαστε τρελοί, ούτε κατώτερης νοημοσύνης κι ότι τελικά μοιάζουμε κι όλας κι ίσως έχουμε κοινή αποστολή.
Όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν και θα προσπαθήσουμε να τον ανακαλύψουμε μαζί και με την βοήθεια του Σύμπαντος και των λειτουργών του, που μας προστατεύουν.
ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
ΑΓΑΠΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ!!!